WAKEUP LIVING AS
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

FAQ`s om P&O

Ofte stilte spørsmål, Pure & Original paint 

Hva er det viktigste jeg skal tenke på før jeg maler med Fresco og generelt Pure & Original sine produkter

At underlaget er jevnt sugende, og at du har gjort de rette forberedelser. Forarbeidet er viktig for et godt sluttresultat. Om du er usikker, be oss om råd. Spesielt skal du tenke på dette når du har valgt å male med Fresco eller Marrakech Walls. Dette er 100% mineralske produkter!

Må jeg grunne med Wallprimer før jeg maler med Fresco 

Vi anbefaler alltid å bruke vår grunning, den er kompatibel og sitter på alle underlag. Be gjerne om grunning i sammen farge som hovedprodukt. Du vil spare penger ved å bruke vår grunning, da du vil ha behov for mindre maling til toppstrøk.

Må jeg grunne med Wallprimer før jeg maler med Classico

Nei. Classico sitter på alle underlag, og grunning er ikke nødvendig. Med unntak av på nytt treverk med kvist, her må det legges sperre grund/kvistlakk.

Må jeg grunne med Wallprimer før jeg maler med Licetto

På sugende underlag og allerede malte flater trenger du ikke nødvendigvis grunne. Men du vil spare penger med å male første strøk med vår grunning i samme farge som toppstrøk, så ett toppstrøk Licetto.

På glatte underlag må det brukes en heftgrunn før maling med Licetto. Ex fliser, kjøkkendører, oljemalte overflater etc.

Hvor mange ganger må jeg grunne med Wallprimer før Fresco

På likt sugende underlag holder det som regel med ett strøk, og gjerne i samme farge som hovedprodukt. Er det reperasjonsmerker (ex sparkel på gips), grunnes disse først min. en gang. Når dette har tørket grunnes hele veggen slik at reperasjonsmerkene har fått min. 2 strøk. Om ikke dette opprettholdes kan reperasjonsmerkene skinne igjennom sluttresultatet.

Hvor mange strøk trenger jeg bruke på Fresco

Om du har brukt vår Wallprimer i samme farge som toppstrøk vil du normalt kun trenge ett toppstrøk med Fresco. Men på de mørkeste fargene(XD) base, vil du trenge min 2 tynne strøk. Disse mørkeste fargene gir et ganske vilt uttrykk etter ett strøk, men roer seg etter strøk 2.

Hvor mye skal jeg blande ut Fresco med vann

Fresco kan blandes ut med vann om man ønsker en større effekt, eller om man føler malingen er litt tykk. Basene er veldig forskjellig i utgangspunktet, og krever forskjellig mengde vann. Fresco skal være tyntflytende som lettyoghurt før man starter. Fresco skal alltid legges på i tynne lag.

Hvordan skal jeg påføre Fresco

Fresco er en veldig personlig maling, men normalt maler du med en tykk pensel med mye og myk bust. Mal med lett hånd i store bevegelser. Og mal vått i vått. Du kan ikke flekkmale Fresco og sørg for å blande sammen flere spann om du må bytte til nytt spann underveis i prosessen. Du kan også velge male kun i vertikale strøk, det gir også en veldig fin og rolig effekt. Jo mer vann du blander inn i Fresco jo mer effekt oppnår du på sluttresultatet.

Hvordan skal jeg påføre Classico eller Licetto

Classico og Licetto påføres som normal maling, enten med pensel eller rulle.

Hva er spesielt med Classico

Classico er en kalkmaling og inneholder det fineste og hviteste kalkstøv som finnes i verden. Dette gir produktet en helt utrolig dybde og overflate som kan minne om fløyel. Classico egner seg også meget godt til maling i tak, helt uten rullemerker og lysrefleksjon som ofte er en utfordring i tak. Mal gjerne vegger og tak i samme farge.

Hva er spesielt med Licetto

Licetto er en maling som er ultramatt og meget sterk på samme tid. Denne kan du trygt male i områder med mer påkjenning, også bad. Licetto har en utrolig miljøprofil og inneholder 0G VOC/L. Dette er mindre som ex Jotun Sense. Licetto er en meget anvendelig maling i alle rom. Licetto er derfor den mest miljøvennlige, IKKE kalkmalingen du kan male med!

Jeg vil male lister, dører med et P&O produkt

Vi har en maling som heter Traditional waterbased paint. Denne har en litt høyere glans og en helt utrolig flyt. Males normalt på glatte flater. Bruk en god heftgrunn, evt vår Omniprimer. Dette sikrer et meget jevnt og fint resultat. Traditional waterbased paint er lagerført i Norge og leveres i 1L forpakning. Har ca. 25 glans.

Jeg har fått en vannsprut på veggen min, kan jeg flekk male Fresco

Ja, men det er vanskelig. Du kan flekk male, og det er lettere med lyse farger. Tørk av kosten så det er nesten ikke maling på kosten og gjør flekken større ved å viltstryke et større område rundt og på flekken. Er det mye maling på kosten vil du male tørt i vått og få tørkeskjolder, derfor er det viktig at kosten er tørket av først. Av og til kan flekker pusses forsiktig bort med et fin fint sandpapir.

Når skal jeg bruke Eco Sealer på Fresco

Sealer skal brukes på overflater som er utsatt for mye vann og fettsøl. Som tørrsone bad, gang, kjøkkenbenk. Eco sealer kan legges på i mange tynne strøk, avhengig av påkjenning av vann og fett. Alltid tynne lag! Vårt råd er, ikke overdriv bruk av Eco Sealer. Fresco tåler ikke vannsøl, men den kan vaskes med en relativt fuktig klut for støv og smuss. Ett strøk sealer gjør ikke overflaten vannfast. Vurder risikoen for vannsøl og legg flere tynne lag. Jo flere tynne lag sealer, jo mer vannfast. Men den blir aldri «waterproof»!

Når skal jeg bruke Eco Sealer på Classico

Classico er akrylforsterket og tåler mer påkjenning, som vask og tørk, se over. Om du skal male et rom med relativt røff påkjenning eller vannsøl etc, velg Licetto.

Hvordan legger jeg på Eco Sealer

Eco sealer legges først på etter at Fresco er gjennomherdet, etter en ukes tid. Bland ut sealeren med vann til den har samme konsistens som Fresco. Så påføres den forsiktig med en fuktig lo-fri microfiberklut eller lignende. Eco sealeren vil gjøre veggen litt mørkere, og noen hevder den tar vekk noe av dybden/uttrykket i veggen.

Må jeg bruke P&O egen pensel for best resultat på Fresco

Nei, du må ikke bruke vår pensel men det gir best resultat. Vi har en serie koster som er spesialtilpasset våre produkter. De er alle med naturbust.

Er P&O sine produkter diffusjonsåpne, puster de

Ja, flere av de er dette. Classico, Wallprim, Sealer, Fresco og Marrakech.

Kan jeg male direkte oppå Fresco

Nei, du må først male ett strøk med Special fix, for å unngå at Fresco «blør» igjennom. Etter Special Fix, legges ett strøk Wallprimer for så velge alternativt toppstrøk. Du kan da male rett oppå med Classico, Licetto, Fresco eller våre andre produkter. I samme eller en annen farge.

Hvor er Pure & Original produsert

Malingen er produsert i Brugge Belgia. Fabrikken har produsert kvalitets maling siden 1946. Selve varemerke er Nederlandsk, Pure & Original er representert i 15 land. Se mer informasjon på hjemmesiden vår. www.pure-originalnorway.no, eller www.pure-original.com

Kan jeg male med Pure & Original Fresco på gulv

Nei. Vi anbefaler ikke å bruke Fresco på gulv. Om du ønsker male Fresco på et stue/spisebord eller andre liggende overflater kan vi anbefale følgende: Mal med Fresco, så 2 tynne lag med Eco-sealer. Så ett eller flere tynne lag med 3-stjernerslakk. Da blir overflaten meget sterk og vannfast. PS! Vi garanterer ikke for resultatet.

Kan jeg pusse opp møbler med Pure & Original

Ja. Vi anbefaler Classico eller Licetto til oppussing av møbler. Classico har en ekstrem vedheft og dekkevne og er veldig flott til oppussing av gamle møbler. Den er også akrylforsterket og har en vaskbar overflate. Vi anbefaler 2 strøk for best resultat. Du kan også bruke Fresco eller Licetto på møbler, men da må det først grunnes med vår Wallprimer først.

Kan jeg bruke Pure & Original Fresco på badet og flisene

Ja. Mange pusser opp gamle fliser med Fresco. Husk å vaske flisene rene og fettfrie for så legge på en sterk heftgrunning. Så legger du på ett eller flere tynne lag med Fresco, for så min 2 tynne lag med Eco-sealer. Vips så har du pusset opp badet!

Licetto er også et meget godt alternativ på bad, en meget sterk og matt maling som gir en flott atmosfære.

Kan jeg male panel og treverk med Pure & Original

Ja. Du kan bruke både Fresco og Classico til maling av treverk. Vi anbefaler Classico da vi mener denne egner seg best, men du kan også få en fin effekt av å male direkte på ex panel med Fresco.

Det er ikke sperre grund i noen av Pure & Original sine produkter. På blødende treverk må derfor dette påføres først. Både Fresco og Classico kan brukes som beis. Bland ut 50/50 med maling og vann, og beis malingen inn i treverket. Du får en kjempeflott overflate som er vanskelig å få med annen type beis.

Har Pure & Original produkter for alle rom

Ja. Vi har produkter til alle rom, også utendørs. Om du ikke finner det produktet du ønsker hos din forhandler, ta kontakt med oss og vi skal hjelpe deg med de produktene du er ute etter. Noen av spesialproduktene er ikke lagerført hos forhandler, noen må bestilles via vår prosjektavdeling og noen spesialbestilles fra fabrikk i Belgia.

Jeg har vært uheldig og gjort noe galt, hva gjør jeg

Ta kontakt med forhandleren du har handlet varene fra, de vil hjelpe deg med råd og tips. De vil igjen ta kontakt med P&O sentralt om det er spørsmål som må avklares. Normalt kan ting ordnes ganske raskt, men om ikke forarbeidet er gjort skikkelig kan dette få konsekvenser for sluttresultatet og man må ofte starte helt på nytt.

Jeg vil gjerne vite mer om P&O og hente mer inspirasjon

Det ligger mange flotte inspirasjons/demovideoer på YouTube. Klikk her under for å se disse.

https://www.youtube.com/results?search_query=pure+%26+original+paint

Du kan finne masse inspirasjon om P&O på forskjellige plattformer. Instagram: https://instagram.com/pure_original_paint/ Facebook International: https://www.facebook.com/PureOriginal/ Facebook Nordics: https://www.facebook.com/Pure-Original-Nordic/ Web International: www.pure-original.com Web Norge: https: www.pure-originalnorway.no Pinterest International: https://www.pinterest.com/pureandoriginal/

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke